Ամռան ամիսներին թե՛ մեծերի, թե՛ փոքրերի ամենասիրելի մթերքը պաղպաղակն է: Մասնագետները պարզաբանում են, թե ինչ օգտակար հատկություններ ունի պաղպաղակը և որոնք են դրա օգտագործաման և պահպանման ցուցումները:
Ի՞նչ օգտակար հատկություններ ունի պաղպաղակը:
Պաղպաղակը բարձրացնում է իմունիտետը, հանդիսանում է կանխարգելիչ միջոց սթրեսի և անքնության դեպքում: Կաթնային հիմքով պաղպաղակը մեծ քանակությամբ կալցիում և այլ օգտակար տարրեր է պարունակում, որոնք ամրացնում են ոսկորները, կարգավորում արյան շրջանառությունը:
Ո՞րքան է փակ տուփով պաղպաղակի պահպանման ժամկետը և որքան կարելի է այն բաց վիճակում պահել սառնարանում:
Փակ տուփով պաղպաղակը կարելի է պահպանել՝ (-18°C)-ում 6 ամիս, (-30°C)-ում 10 ամիս: Խորհուրդ չի տրվում պաղպաղակը բացված վիճակում պահել սառնարանում:
Ի՞նչ սննդատեսակների հետ չի կարելի համադրել պաղպաղակը:
Պաղպաղակ ուտելուց առաջ կամ հետո չի թույլատրվում օգտագործել գազավորված ըմպելքներ, ձու, ձուկ, ինչպես նաև որոշ մրգերի տեսակներ՝ խաղող, թութ, ծիրան, ձմերուկ և սեխ: Պաղպաղակի և նման սննդատեսակների համադրումը կարող է հանգեցնել ստամոքսի խանգարումների:
Ո՞ր համային տեսականին ավելի մեծ պահանջարկ ունի:
Առաջին տեղում վանիլային պաղպաղակն է, սպառողներից շատերն են հավանում վանիլային պաղպաղակի պարզ և դասական համը: Երկրորդ տեղում շոկոլադե պաղպաղակն է, երրորդ հորիզոնականը կիսում են մրգային համով պաղպաղակները՝հիմնականում ելակ, մորի, բալ։