ԱՄՆ-ի Նյու Յորքի նահանգի Քոռնելի համալսարանի գիտնականներն ստեղծել են կարագի ցածրկալորիական նմանակ, որը գլխավորապես բաղկացած է ջրից: Այս մասին ասված է հաստատության կայքում հրապարակված հաղորդագրության մեջ:
Քիմիկոսներին հաջողվել է մեծ քանակությամբ ջուրը ձեթի եւ կաթնաճարպի հավելմամբ կերպափոխել էմուլսիայի, որը թանձրությամբ մոտ է կարագին: Այդ մթերքն արհեստական կայունարարներ չի պարունակում եւ 75 տոկոսով պակաս կալորիական է, քան կարագը:
Նմանակի մեկ ճաշի գդալը պարունակում է 2,8 գրամ ճարպ եւ 25,2 կիլոկալորիա, մինչդեռ կարագի նույն քանակությունը պարունակում է 11 գրամ...