«Իմ հայրական կողմը փախել է ցեղասպանության ժամանակ», – ասաց Օհանյանը ինձ հետ զրույցում: «Հայրս մեծացել է բավականին ամերիկանացված, բայց սնունդը եւ խմիչքը մեր մշակույթի մեծ մասն են կազմում, որը փոխանցվել է ժառանգաբար»:
Օհանյանը Հայաստանում որոշակի ժամանակ անցկացրեց եւ ծանոթացավ տեղական կոնյակ արտադրելու ավանդույթի հետ: Եվ նա ուզում էր ամերիկացիներին ծանոթացնել այս բարձրորակ հայկական ոգելից խմիչքի հետ:
Այսպիսով, երբ նա ստացավ ներդրողներից հավելյալ տեղեկություն « Son of a Peat » վիսկի տեսակի մասին, որը Flaviar-ը պատրաստում է իր անդամների համար, նա տեսավ, որ ընկերությունը կարող է սեփական ոգելից խմիչքը արտադրել: Դա Flaviar- ի նոր ուղղությունն է, եւ նա կարծում էր, որ դա իր արտադրանքի հիմնման համար լավ հնարավորություոն էր: Օհանյանը որոշել է իր գաղափարով կիսվել թիմի հետ:
«Ամերիկացիների մեծամասնության համար սա առաջին դեպքն է: Եթե մենք կարողանանք ինչ–որ բանի հասնել Ամերիկայում, ապա ես կցանկանայի, որ այն էլ ավելի զարգանար », – ասաց Օհանյանը: «Հաճախ չէ, ...