Գիտնականները նշում են, որ սննդամթերքի այս տեսակները կօգնեն հաղթահարել հոգնածությունը, մոռացկոտությունն ու ցրվածությունը։
Անգլիացի դիետոլոգ Անտոնիա Մագորը նշել է սննդամթերքի 5 տեսակ, որոնք շատ օգտակար են ուղեղի աշխատանքը լավացնելու համար, գրում է belnovosti.by–ը։
Օմեգա 3
Օմեգա 3–ով հարուստ մթերքներ, լավացնում են ուղեղի աշխատանքն ու հիշողությունը։ Այս վիտամինն ամենից շատ կա յուղոտ ձկան բաղադրության մեջ` անչոուս, սաղմոն, թյուննոս, թյունիկ։ Եթե ձուկ չեք սիրում, ապա կարող եք Օմեգա–3 ստանալ ընկուզեղենի, լոբազգիների, ավոկադոյի, կանճրակի յուղի, կտավատի սերմերի միջոցով։
Սպիտակուցներ
Շատ կարևոր են նաև սպիտակուցները, որոնք նպաստում են մտքի պայծառությանը։ Սպիտակուցներ ավելի լավ է ընդունել առավոտյան` ձու, յոգուրտ, ընկույզ, միս, ձուկ, լոբազգիներ։
B վիտամին
B վիտամինը շատ օգտակար է ինչպես մարմնի, այնպես էլ ուղեղի աշխատանքի համար...