Նույնիսկ երբ ռուսների համար դժվարացել է Վրաստան մեկնելը, «Կովկասի իսկական հյուրընկալ մթնոլորտում խորասուզվելու» զբոսաշրջիկների ցանկությունը չի կորել։
Ռուսաստանյան «Արգումենտի ի ֆակտի» հրատարակությունը ռեպորտաժ է պատրաստել, որում Հայաստանն անվանել է Վրաստանի այլընտրանքը, ուր կարելի է «կովկասյան գինի եւ չաչա խմել, խորոված ու լավաշ ուտել...»։
«Հայկական խոհանոցի հարստության մասին կարելի է մեծ գիրք գրել եւ ոչ մեկը։ Առաջարկում ենք կենտրոնանալ Հայաստանի ամենանշանակալի եւ հետաքրքիր ճաշատեսակների ու ըմպելիքների վրա։ Ժամանելով այս փոքրիկ երկիր՝ դուք չեք տեսնի բազմաթիվ խինկալիներ ու խաչապուրիներ, ինչպես Վրաստանում։ Հայերի խոհանոցը բոլո...