Գարեջուրը մարդուն երջանիկ է դարձնում։ Այսպիսի եզրահանգման են եկել Գերմանիայի Էրլանգեն-Նյուրնբերգի համալսարանի գիտնականները, հաղորդում է DW-ն։
Եվ դրա պատճառը միայն ալկոհոլը չէ։ Հետազոտության ընթացքում պարզվել է, որ գարեջրի բաղադրությունում առկա հորդեինը, որը հաճելի զգացողություններ առաջացնող ալկալոիդ է, մարդու ուղեղի վրա ազդում է «ուրախության» հորմոնի՝ դոֆամինի պես։
Հետազոտության խմբի ղեկավար, քիմիկոս Մոնիկա Փիշետսրիդերը լրագրողների հետ զրույցում նշել է, որ այսպիսի արդյունքները իր եւ գործընկերների հ...