Դեպի վեր

Ձմեռային սննդակարգ

style.news.am12/18/2017, 11:06

Ձմեռային սննդակարգ

Ձմռանը մենք սննդարար նյութերի կարիքն ավելի շատ ունենք, դրա համար էլ սննդակարգի հիմնական սկզբունքը հավասարակշռված սնունդն է։ Պետք է ուտել օրական 5-6 անգամ փոքր չափաբաժիններով, որպեսզի օրգանիզմը կուշտ լինի։

Սննդակարգի հիմքը պետք է կազմեն հետեւյալ մթերքները․

Սպիտակուցով հարուստ մթերքները՝ օրինակ հավի, հնդուհավի, ձկան միսն ու մյուս ծովամթերքները, սունկը, ոլոռազգիները, կաթնամթերքը, հնդկաձավարը, հավկիթը, ծնեբեկը եւ այլն։

Ածխածնիններով ու բջջանյութով հարուստ մթերքները՝ օրինակ կարտոֆիլը, կանաչ հացը ու կոպիտ աղացած ալյուրից հացը, կանաչին, բանջարեղենն ու մրգերը, վարսակաշիլան, մակարոնը, չրերը (սալորաչիր, ծիրանաչիր, թուզ, ֆինիկներ)։

Բուսական յուղեր (արեւածաղիկ, ձիթապտղի յուղ եւ այլն) , արեւածաղկի սերմեր, ընդեղեն։

Մրգային ու բանջարեղենային հյութեր, խոտաբուսային թեյ ու զանազան կոմպոտներ եւ մորսեր։

Կերակրատեսակներին կարելի է հավելել զանազան համեմունքներ, իսկ ահա սոուսներից ձգտեք խուսափել։

Անհրաժեշտ է կրճատել հասարակ ածխածինների (քաղցրեղեն ու խմորեղեն), սուրճի, ալկոհոլի, քաղցր գազավորված ըմպելիքների , նաեւ ճարպոտ մսի գործածումը։

Սննդակարգի օրինակ

Նախաճաշ՝ եփած հավկիթ կամ 100 գրամ եփած միս ՝ ըստ ընտրության, վարսակաշիլա, մեկ կտոր հաց՝ սերուցքային կարագով, մեղրով թեյ։

Երկրորդ նախաճաշ՝ պանրի կտոր, մեկ միրգ՝ ըստ ընտրության։

Ճաշ՝ ապուր կամ շչի, 100 գրամ եփած ...

Կարդալ ամբողջովին

Եղանակ

Ջերմ {{currentData.temp}}℃
Քամի {{currentData.wind}}կմ/ժ
Խոնավ {{currentData.humidity}}
  • Երեւան
  • Աբովյան
  • Ծաղկաձոր
  • Սեւան
  • Գյումրի
  • Էջմիածին
  • Դիլիջան
  • Վանաձոր
  • Աշտարակ
7 օրվա տեսություն

Փոխարժեքներ

ԱռքՎաճառք
USD388.5394.5
EUR411423
RUR4.154.35
ավելին
Արդեն հասանելի է
Դեպի վեր