Դեպի վերեւ

Ինչպես պատրաստել ամանորյա հնդկահավ

orer.am12/24/2015, 10:00
  • Email
  • Facebook
  • Twitter

Ինչպես պատրաստել ամանորյա հնդկահավ

Բաղադրիչներ հնդկահավ – 3,5 կգնրբերշիկ – 8 հատ(կարելի է նաև սարդելկա`բնական թաղանթի մեջ)կիտրոն – 0,5 հատխոզապուխտ – 500 գր(յուղոտ)աջիկա – 2ճ/գդսոյայի սոուս – 200 գրկարագ – 100 գր(հալեցրած)աղ – ըստ ճաշակիպղպեղ կարմիր – ըստ ճաշակի Պատրաստման եղանակ Վերցնում ենք լավ սառեցված հնդկահավը։ Զով տեղում ենք դնում, որ աստիճանաբարփափկի (դրանից է կախված մսի համն ու որակը)։ Խառնում ենք 100 գր սոյայի սոուսը 50 գր կարագի հետ, մի քիչ սառեցնում ենք, լցնում բժշկական ներարկիչի մեջ։ Հնդկահավը մի քանի տեղից ներարկում ենք (ինչքան շատ լցնենք, այնքան ավելի հյութեղ կստացվի )։ Հնդկահավը 3-4 ժամ հանգիստ ենք թողնում։ Աջիկան խառնում ենք աղի ու պղպեղի հետ և սկսում համեմել հնդկահավը`ներսից և դրսից։ Վերցնում ենք բնական թաղանփով փաթաթված նրբերշիկը։ Խոզապուխտը շերտերով կտրում ենք։ Խոզապուխտն ու նրբերշիկը լցոնում ենք հնդկահավի մեջ, իսկ անցքը փակում ենք կես կիտրոնով։ Տոտիկները կապում ենք, որպեսզի հետանցքը կարելիս չխանգարեն։ Ատամ մաքրելու թելով զգուշորեն կարում ենք։ Փայլաթիթեղը դնում ենք տապակի մեջ, վրան լց...

Կարդալ ամբողջովին

Եղանակ

Ջերմ {{currentData.temp}}℃
Քամի {{currentData.wind}}կմ/ժ
Խոնավ {{currentData.humidity}}
  • Երեւան
  • Աբովյան
  • Ծաղկաձոր
  • Սեւան
  • Գյումրի
  • Էջմիածին
  • Դիլիջան
  • Վանաձոր
  • Աշտարակ
7 օրվա տեսություն

Փոխարժեքներ

Առք Վաճառք
USD 483.5 487.5
EUR 507 513.5
RUR 7.76 8.03
ավելին
Արդեն հասանելի է
Դեպի վերեւ