Հավի արգանակը, ինչպես նաեւ դրանով եփված ապուրները արդյունավետ միջոց են մրսածության դեմ պայքարում: Մեծ Բրիտանիայի Հալի համալսարանի գիտնականները ապացուցել են, որ դա իրոք այդպես է: Առայժմ հայտնի չէ, թե հավի ապուրի հատկապես որ բաղադրիչը բուժական հատկություններ ունի, հնարավոր է, որ այդ բաղադրիչները սիներգիայի էֆեկտ են թողնում, երբ ընդհանուր արդյունքը գերազանցում է առանձին բաղադրիչների գումարը: Գիտականորեն ապացուցված է, որ հավի արգանակից թարմ եփած ապուր ուտելուց հետո քչանում է լորձի քանակը թոքերում ու քթի խոռոչո...
Կարդալ ամբողջովին