Էթիկայի պարզագույն կանոններ, որ բոլորը պետք է իմանան․
Ուտելու էթիկան պայմանավորված է ավանդույթներով, ազգային առանձնահատկությամբ: Բայց ընդհանուր կանոնները միատեսակ են, եւ դրանք պարտավոր է իմանալ յուրաքանչյուր քաղաքակիրթ մարդ:
Նախ սեղանի մոտ են հրավիրում կանանց, հետո՝ տղամարդկանց: Հրավիրված ճաշին կամ ընթրիքին ուշանալը համարվում է անթույլատրելի: Սեղանի շուրջ նստում են՝ որոշակի հարմարավետ հեռավորություն պահպանելով. ոչ մոտ, բայց ոչ էլ շատ հեռու:
Ճաշի սեղանի շուրջ նստած ժամանակ չի կարելի է արմունկները դնել սեղանին, երբեմն բացառություն է արվում կանանց համար, բայց միայն կարճ ժամանակով:
Բուլկին, հացը վերցնում են ձեռքով, կիսում են, եւ ոչ թե դանակով կտրում: Հացի ամբողջական կտորից կծել չի կարելի, դրանցից մանր փշուրներ են թափվում: Նույնիսկ երեխաներին չի կարելի հացի միջուկից գնդիկներ պատրաստել, խաղալ սեղանի պարագաների, անձեռոցիկի հետ: Ուտելիս չի կարելի գլուխը շատ իջեցնել ափսեի վրա, հարկավոր է խնամքով գդալը կամ պատառաքաղը մոտեցնել բերանին: Հարկավոր է ուտել եւ խմել անձայն: Արագ ուտելը պատշաճ չէ, նույնիսկ եթե մարդը շատ քաղցած է:
Դանակը հարկավոր է բռնել աջ ձեռքով, իսկ պատառաքաղը՝ ձախ: Սակայն սպագետտի ո...
Կարդալ ամբողջովին