Հետազոտողները հաստատել են, որ թուզը պարունակում է նյութափոխանակությունը խթանող ակտիվ ֆերմենտներ, հակաբակտերիալ նյութեր, բջջանյութ, 11 վիտամինների համադրություն, 14 հանքանյութեր ու 14 ամինաթթուներ, ինչպես նաև մասնակցում է սպիտակուցի կառուցմանը: Կալցիումի քանակով այն քիչ է զիջում ընկույզին, իսկ երկաթ պարունակում է ավելի շատ, քան խնձորը: Թզի մեջ կա նաև բենզալդեհիդ, որն արգելափակում է քաղցկեղային բջիջների զարգացումը և դանդաղեցնում է ցանցաթաղանթի տարիքային քայքայումը, հայտնում է newsyou.info-ն: Թուզը նա...
Կարդալ ամբողջովին