Ռեստորանային ու սրճարանային ոլորտի տնտեսվարողների մոտ կորոնավիրուսային համավարակով ու հայտարարված արտակարգ դրության պայմաններում ծայրահեղ ծանր վիճակ է։ Առևտրաշրջանառությունը նվազել է, այն կազմում է ընդամենը 20-30 տոկոս։ Մարդիկ սրճարաններ, ռեստորաններ չեն այցելում։
Հանրային սննդի փորձագետ, ռեստորատոր Աշոտ Բարսեղյանն «Առաջին լրատվական»-ի հետ զրույցում բարձրաձայնեց, որ ոլորտում այս պահին 20 տոկոս գործազրկություն է, աշնանը այն կարող է հասնել 40 տոկոսի։
Ոլորտի մասնագետի հետ զրուցեցինք նաև տնտեսվարող...