Դեպի վերեւ

Կարելի՞ է ձմռանը պաղպաղակ ուտել

orer.am3 օր առաջ
  • Email
  • Facebook
  • Twitter

Կարելի՞ է ձմռանը պաղպաղակ ուտել

Որոշ մարդկանց դուր է գալիս պաղպաղակ ուտել ոչ թե ամռանը, այլ ձմռանը։ Որքանո՞վ է դա լավ գաղափար եւ արդյո՞ք ցուրտ եղանակին պաղպաղակ ուտելը չի բարձրացնում մրսելու եւ հիվանդանալու վտանգը։ Այս հարցի պատասխանը NEWS.am Medicine-ի թղթակցին օգնել է գտնել օտոլարինգոլոգ Արայիկ Ղարիբյանը։

Մասնագետը նշեց, որ իրականում պաղպաղակն այնքան էլ սառը չէ, որքան կարող է թվալ. սովորաբար մենք պաղպաղակն անմիջապես կուլ չենք տալիս, այլ որոշ ժամանակ պահում ենք բերանում, այնպես որ՝ այն հասցնում է տաքանալ եւ հասնել մարմնի ջերմաստիճանին։

Այսպիսով՝ ձմռանը կերած պաղպաղակի պատճատով հիվանդանալը քիչ հավանական է։ Սառնամանիքին պաղպաղակն արագ ուտելը միգուցե լավ գաղափար չէ, սակայն ոչ մի սարսափելի բան չի պատահի, եթե դա ուտեք տանը հանգիստ եւ չափի մեջ։

Նշենք, որ Քարդիֆի համալսարանի Մրսածության կենտրոնի տնօրեն Ռոն Էքլսը, որն արդեն ավելի քան 25 տարի ուսումնասիրում է մրսածության խնդիրը, կարծում է, որ պաղպաղակն ու այլ սառը մթերքներն ու ըմպելիքները առհասարակ չեն բարձրացնում մրսելու հավանականությունը, նրա կարծիքով, կարելի է հիվանդանալ քիթն ու ոտքերը սառեցնելուց, բերանը սառեցնելը ոչ մի դեր չի խաղում։

Էքլսի...

Կարդալ ամբողջովին

Եղանակ

Ջերմ {{currentData.temp}}℃
Քամի {{currentData.wind}}կմ/ժ
Խոնավ {{currentData.humidity}}
  • Երեւան
  • Աբովյան
  • Ծաղկաձոր
  • Սեւան
  • Գյումրի
  • Էջմիածին
  • Դիլիջան
  • Վանաձոր
  • Աշտարակ
7 օրվա տեսություն

Փոխարժեքներ

Առք Վաճառք
USD 482.5 484.5
EUR 515 521
RUR 7.53 7.58
ավելին
Արդեն հասանելի է
Դեպի վերեւ