
Օրգանական սնունդը Գերմանիայում կրկին թրենդի մեջ է։ Վերջին տարիներին գերմանացիներն ավելի քիչ են միս ուտում և ավելի շատ ուշադրություն են դարձնում շրջակա միջավայրի պաշտպանությանն ու կենդանիների պահպանման պայմաններին։
dw.com-ի հաղորդմամբ, գրեթե բոլոր գերմանացիները համոզված են, որ ուտելիքը, առաջին հերթին, պետք է համեղ լինի։ Համենայն դեպս նման եզրակացության կարելի է գալ Գյուղատնտեսության և սննդի դաշնային գործակալության (Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung, BLE) ուսումնասիրությունից. հարցման մասնակիցների 99 տոկոսի համար սննդի համն է ամենակարևորը. Ընդ որում, հարցվածների 89 տոկոսն ուշադրություն է դարձնում սննդի առողջ լինելու հանգամանքին։
Գերմանիայում շատ մարդկանց համար ապրանքների ընտրության հարցում զգալի դեր են խաղում կլիմայական և բնապահպանական ասպեկտները: Այնուամենայնիվ, արդյոք այս մոտեցումը փոխվել է ուկրաինական պատերազմի սկսվելուց հետո, դեռ պարզ չէ. BLE-ի ուսումնասիրությունը հաշվի չի առել սննդամթերքի գների աճը ուկրաինական պատերազմի սկզբից ի վեր և այս առումով սպառողների վարքագծի փոփոխությունը:
Հետազոտության համաձայն, ընթացիկ հետազոտության մասնակիցների մոտ 84 տոկոսը, անկախ սեռից և տարիքից, չափազանց կարևոր է համարում սննդամթերք ընտրելիս հաշվի առնել դրանց ազդեցությունը կլիմայի և շրջակա միջավայրի վրա: Այս խնդիրը, հարցվածների կարծիքով, հնարավոր է իրականացնել սննդամթերքի թափոնների կրճատման և տարածաշրջանային արտադրանք գնելու միջոցով:
Զեկույցի հեղինակն...
Կարդալ ամբողջովին